Monien mahdollisuuksien Edesby

Edesby on monien mahdollisuuksien asuinalaue, joka soveltuu monimuotoiseen asumiseen

Asemakaavan mukaisia tontteja on yhteensä 42, joista 15 on tällä hetkellä myytävänä. Näiden tonttien pinta-alat ovat noin 1.600 - 2.400 neliötä ja rakennusoikeus on 20 % tontin pinta-alasta. 

Useat tontit sopivat hyvin yhteisölliseen asumiseen, jolloin lähekkäin oleville tonteille voidaan rakentaa sopivia kokonaisuuksia esim. senioriasunnoiksi.

Edesby sijaitsee upealla paikalla Pernajanlahden tuntumassa lähellä merellistä Rönnäsiä ja Labbyn kartanoa.

  •  Edesbyn tontit ovat lähellä rantaa.
  •  Ajat alle tunnissa Helsinkiin ja Vantaalle tai  Porvooseen 25 minuuttia ja Loviisaan 30 minuuttia.
  •  Tontit avautuvat kauniiseen maisemaan etelään ja lounaaseen pelto- ja niittyaukean reunalla metsän siimeksessä.
  •  Vesi- ja viemäriliittymät, sähkö ja valokuitu valmiina tontin rajalla.
  •  Rakentamisohjeet ja valmis asemakaava, maisema säilyy.
  •  Rakentamaan pääsee heti ja hyvälle maapohjalle.
  •  Sopii hyvin ympärivuotiseen asumiseen tai kakkosasunnolle.

Tonttien välittömään läheisyyteen rakennetaan lasten leikkikenttä ja perustetaan kasvimaa, jossa alueen asukkaat voivat viljellä omia vihanneksiaan yms.

Vuokrattavana on venepaikkoja ja peruselintarvikkeita löydät kyläkaupasta ja lähiruokaa Labbyn tilapuodista. Molemmilla kielillä toimiviin kouluihin pääsee suoraan Edesbystä kävellen, polkupyörällä tai hyvin järjestetyllä koulukyydillä.

Veneilyä harrastaville löytyy venepaikkojen lisäksi pursiseura. Väylää pitkin on helppo seilata Pellinkiin ja Loviisaan, yhteen Suomen kauneimmista saaristoista. Edesby sijaitsee entisen Pernajan alueella.

Edesbyn asuinalueen täydentää upeasti oma kalastusaluePernajanlahdella. Myös yhteinenuimaranta ja kunnanvirkistysalue on pienen matkan päässä.Vapaa-aikaan suuntautuneet voivat käyttää myös viereisen Rönnäsin golfkeskuksen palveluita.

Kiinnostava ympäristö, joka on luotu harrastamiseen

Hyvin hoidettu, kaunis ja puhdas ympäristö, jossa vuorottelevat luonnonmukaiset viljelykset ja metsä, puistot, meri ja nurmikentät kutsuu harrastuksiin. Myös asemakaava on suunniteltu maisemaa ja ympäröivää luontoa ja paikallista historiaa kunnioittaen.

Kaikki tärkeät luontokohteet, pellot ja muinaismuistot, kuten alkuperäinen Edesbyn keskiakainen kylä on suojeltu rakentamiselta. Rakennuspaikat avatuvat etelään ja lounaaseen tarjoten mahdollisuuden aurinkoenergian hyödyntämiseen niin rakennuksissa kuin puutarhassa. Rakennustapaohjeissa suositellaan istutettavaksi hyötykasveja ja paikallisia puulajeja.

Edesbyn ympäristö ja luonto tarjoaa upeat puitteet harrastuksille ja luonnossa olemiselle.

Voit hyödyntää maalämpöä ja aurinkoenergiaa

Edesbyn alueen profiili on pääosin helpporakenteista tasaista kangasmaata. Kaikki tontit avautuvat etelään tai lounaaseen ja mahdollistavat erittäin energiataloudellisen rakentamisen. 

Kunnallistekniikka

Tiet tonttialueelle on rakennettu ja tonteilla on vesi- ja viemäröinttiliittymät. Vesi virtaa läheltä, Isnäsin pohjavesialueelta, joka on laadultaan Suomen parhaita. Sähköt toimittaa Porvoon Energia, jolla on myös ekosähköä. Rakentamisen voi aloittaa saman tien. Asumismukavuudesta, kuten teiden aurauksesta ja huollosta vastaa perustettava huoltoyhtiö/Labbyn kartano, josta saat myös tarvittaessa talotalkkarin paikalle.

Edesbyssä on mahdollista käyttää paikallista puutavaraa rakentamiseen. Meillä on myös hyvät yhteydet eri talovalmistajiin, jos harkitset valmistaloa.

Ladattavat kaavatiedot ja dokumentit

Kaavaselostus ja rakennustapaohjeet
Kaavakartta ja tekniset merkinnät


Realfinans Oy Ab

PL 72, 06101 Porvoo    Puh. +358 40 503 0899    infealfinans.fi    Y-tunnus: 2415509-0

Suomen Vahvimmat AA SKVL Jäsenyritys

» tietosuoja- ja rekisteriseloste


Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)